matase japoneza vanzare, silkie, oua matase japoneza, microferma matase japoneza, matase japoneza iasi, matase japoneza pascani, 

Silkie, Sedosa, Moroseta, Seidenhuhner, Zijdehoenders, Silkehons, Ukokkei, Hen

WEBSITE / DOMENIU DE VANZARE

INFO LA 
+40 763 194 946

Vanzare Matase Japoneza

Produse noi

Pui matase japoneza neagra

 • Pui matase japoneza neagra
vezi detalii »

Pui matase japoneza rosie

 • Pui matase japoneza rosie
 • Pui matase japoneza rosu
 • Pui matase japoneza rosu
vezi detalii »

Ayam Cemani

 • Ayam Cemani
 • oua ayam cemani
 • oua ayam cemani
vezi detalii »

Lista produse

Maternitate pui

vezi detalii »

Pui matase japoneza albastra

 • Pui matase japoneza albastra
 • Pui de matase japoneza albastra.
 • Pui de matase japoneza albastra.
 • Pui de matase japoneza albastra.
vezi detalii »

Pui matase japoneza splash

 • Pui matase japoneza splash
 • pui de gaina matase japoneza splash
 • pui de gaina matase japoneza splash
 • pui de gaina matase japoneza splash
vezi detalii »

Ultimele articole

De prin ziare adunate..... silkie - matase japoneza

http://7est.ro/economie/agricultura/item/50095-carne-de-pui-cu-pielita-neagra-made-in-iasi-un-intreprinzator-din-tatarusi-pariaza-pe-rasa-de-gaini-matase-japoneza.html    http://www.libertatea.ro/stiri/gainile-matasoase-isi-vand-scump-pielea-neagra-11515  http://www.reportervirtual.ro/2015/09/idei-de-afaceri-un-iesean-face-profit-din-carnea-caviar.html  http://www.paginadeagricultura.ro/idei-de-afaceri-un-iesean-face-profit-din-carnea-caviar/  http://www.bzi.ro/se-contureaza-o-noua-moda-culinara-carnea-de-pui-neagra-de-ce-sunt-romanii-reticenti-516926  http://m.adevarulfinanciar.ro/articol/idei-de-afaceri-ieseanul-care-creste-gaini-cu-pielea-neagra-si-spera-sa-dea-lovitura-cu-carnea-caviar/  https://www.bittv.info/afaceri-cu-pasari-rare-la-pascani-o-portie-pentru-o-friptura-poate-ajunge-pana-la-o-mie-de-euro/  http://agrointel.ro/39185/un-iesean-creste-gaini-cu-pielea-neagra-are-1-000-de-pasari-si-spera-sa-dea-lovitura-cu-carnea-caviar-si-n-romania/ ...

citeste »

Gaini Matase Japoneza - Caracteristici generale

Microferma matase japoneza / silkie
Yahoo Facebook Twitter

Gaina de matase japoneza (Gallus Gallus Japonese Silkie), face parte din familia Phasianidae.

Originea exacta a gainii de matase japoneza nu s-a putut localiza. Diverse surse plaseaza aceasta gaina in China in special, dar si in India, Japonia, Java iar de-a lungul timpului s-au raspandit in SUA si Europa.

Matasea japoneza / silkie cucereste si prin personalitatea extrem de docila si prietenoasa..

Este o pasare de curte decorativa cu o infatisare exotica de dimensiuni mici (aproximativ de 1.1-1.7 kg), ce face deliciul expozitiilor si pasionatilor de galinacee. Are un aspect fizic aparte iar penajul este foarte frumos, caracterizat de aspectul matasos (ca cel de blana) la atingere (puf asemanator cu cel al iepurilor),  iar pielea, oasele, creasta, ciocul si barbita sunt de culoare neagra (in general la pulpa si aripi...pieptul este mai deschis putin), cu nuante de albastru.

Gaina de matase japoneza / silkie are un mot frumos, proeminent alcatuit din pene fine si zburlite ce acopera aproape in intregime ochii (mai ales la femele), urechiuse sunt de culoare albastru turcuaz si are 5 degete (pinten dublu) in loc de 4 acoperite de pene (aspect incaltat).

Datorita conformatiei penelor, pasarile de matase japoneza / silkie au un zbor greoi. Penajul lor matasos nu este atat de hidrofob ca la restul gainilor, de aceea Gaina de Matasea Japoneza / silkie trebuie ferita de ploi si umezeala. Asadar trebuie sa avem mare grija ca in timpul adaparii, pasarea sa nu-si ude motul sau penele (pot aparea diferite boli).
La aceasta rasa se pot intalni si exemplare barboase, ce prezinta smocuri de pene la urechi si barbie.
Se regasesc intr- o mare varietate de culori: alb (cel mai des intalnit), negru, rosu, albastru, galben, potarnichiu, maroniu, barat in diferite nuante.

Gainile de matase au o productie pe an de aproximativ 50-80-120 oua.
Ouale sunt de marime mijlocie (35-45g), cu proportie mai mare de galbenus, de culoare crem deschis si au un continut scazut de colesterol. Le consuma cei care au probleme cu ficatul deoarece nu sunt greoaie. Ouatul este adesea intrerupt de clocit (cu cat este mai ,,batrana’’ cu atat cad mai des closti si se dovedesc refractare la declocit). Daca nu ar cadea atat de usor closti, aceste gaini ar avea o productie buna de oua (3-4 pe saptamana). Un alt avantaj al gainilor de matase este faptul ca nu isi sisteaza ouatul iarna, asa cum fac celelalte gaini.

Carnea are calitati organoleptice deosebite, fiind considerata o delicatesa si valorificata la preturi destul de marisoare in restaurantele de lux, iar oaselor le sunt atribuite proprietati curative.
Insa occidentalii sunt reticienti la valoarea gastronomica a carnii de Matase japoneze (crescute in general cu rol decorativ).

Deasemenea japonezii mai cresc pasarile de matase pentru puful lor, care este la mare pret pentru producatorii de haine, e.t.c.

Matasea japoneaza / silkie este recunoscuta pentru ,,performanta’’ in clocit, pentru natura lor gentila si simtul matern foarte dezvoltat. Aceste gaini de matase sunt closti foarte devotate, ce nu isi parasesc cuibul pana nu isi vede puii. In timpul verii cand temperaturile sunt foarte ridicate, trebuie avut grija ca pasarea sa se adape, altfel exista riscul sa se deshidrateze foarte tare si poate chiar muri din aceasta cauza. Gainile de Matase Japoneza / silkie sunt preferate ca si closti deoarece clocesc foarte bine si de mai multe ori pe an. Au foarte mare grija atat de puii din rasa lor cat si din alte rase.
In majoritatea cazurilor masculii ajuta la cresterea puilor fiind alaturi de gaini foarte bune "closti".

Gainile de matase japoneza / silkie, au o personalitate aparte si socializeaza foarte bine devenind in scurt timp pasari blande, afectuoase, linistite si usor de manipulat. Totusi unele exemplare pot manifesta un caracter mai agresiv cu alte pasari - in general cocosii.
Temperamentul unei pasari mature este puternic influentat de modul si spatiul unde a fost crescuta.
Gaina de Matasea Japoneza / silkie este robusta si rezista destul de bine la frig si la boli.
Avand dimensiuni mici nu are nevoie de mult spatiu pentru crestere.
Se simte bine atat intr-un padoc acoperit (au nevoie de locuri mici de catarare si cuibare), cat si libera prin curte (unde ar fi cel mai bine de crescut). Un gard de 1m - 1,5 m inaltime ar fi mai mult decat suficient pentru a impiedica evadarea lor. Recomandam in a fi tinute singure sau cu alte rase de gaini pasnice si de mici dimensiuni (dar nu in perioada in care vrem sa folosim ouale pentru incubat).

Gaina de Matase japoneza / silkie  traieste aproximativ  8-9 ani.


Gaini Matase Japoneza si oua de vanzare 2018


Pasari Matase Japoneza, pui de matase japoneza si oua de matase japoneza de vanzare 2018

Microferma de gaini matase japoneza vinde: - oua pentru incubat de gaina matase japoneza 2018; - pui de matase japoneza 2018; - pasari mature matase japoneza 2018. ...


vezi mai multe detalii despre "Gaini Matase Japoneza si oua de vanzare 2018"matase japoneza 2018, matase japoneza de vanzare 2018, vand matase japoneza 2018, vand pui matase japoneza 2018, vand oua matase japoneza 2018, oua matase japoneza Pascani, oua matase japoneza Iasi, matase japoneza Iasi, matase japoneza Pascani, maternitati pui matase japoneza, custi tineret matase japoneza, furaje matase japoneza,

Silkie, Sedosa, Moroseta, Seidenhuhner, Zijdehoenders, Silkehons, Ukokkei, Hen,

Fverolles Somon: Faverolles Somon - oua incubat
Ayam Cemani: Ayam Cemani - oua incubat
Microferma matase japoneza / silkie: Gaini Matase Japoneza - Caracteristici generale
Cresterea gainilor de matase japoneza / silkie: Furajare Matase Japoneza Incubarea oualor de matase japoneza
Oua matase japoneza / silkie: Vand Oua Matase Japoneza / silkie - Incubare 2018
Cocos Matase Japoneza / silkie: Cocos Matase Japoneza Galben Cocos Matase Japoneza Negru Cocos Matase Japoneza Albastru Cocos Matase Japoneza Alb
Paduane: Vand pui de Paduane Chamois - Lamaie 2018 Oua incubare paduane Chamois - Galbene 2018
Penaj Matase Japoneza / silkie: Penaj de Matase Japoneza
Gaini Hamburg: Vand Oua Incubat Gaina Hamburg 2018 Vand Pui Gaina Hamburg 2018
Motate olandeze: Vand Pui Motata Olandeza 2018 Vand Oua Incubat Motata Olandeza 2018
Custi si maternitati matase japoneza / silkie: Vind Maternitate Pui Matase Japoneza Vand Cusca Tineret Matase Japoneza
Foto / Video: Video Albume foto
matase japoneza vanzare, silkie, oua matase japoneza, microferma matase japoneza, matase japoneza iasi, matase japoneza pascani,